Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Lever kaprifolen

Hej Sylvia
Hur vet man om en växt är död? Jag har på min balkong en eldkaprifol (i stor kruka) med 2 m långa rankor som nu är inne på sitt tredje år. Förra vintern överlevde den och kom igen men nu är jag osäker på om den klarat vintern eller dött. Rankorna är torra och bruna men om man bryter av en gren ser man att det är lite grönt inuti i rankorna. Det är nu mitten av maj och inga tecken syns på nya blad. Ska jag ge upp - är den bortom räddning? Eller finns anledning att ha tålamod?

Tack på förhand
Mrs B

Odla Svarar: 

På vedartade växter ser man det genom att skrapa lite på barken. Är den grön och spänstig under barken, bör den vara i liv. Är den däremot brun och torr, är den död. Men ibland kommer buskarna från roten även om delar ovan jord är döda. Så du kanske kan skaffa en annan växt i en annan kruka att glädjas åt så länge och vänta lite till om kaprifolen skulle komma från roten?

Sylvia