Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ledsen Phalaenopsis

Hej!
Jag köpte en Phalaenopsis för 3-4 veckor sedan. Den blommar med ca 10 blommor men den verkar lite ledsen. Blommorna, speciellt de längst ner slokar lite, bladen är alldeles sladdriga och en blomma har ramlat av. Dessutom har 3 st blad ur bladrosetten blivit helt gula och trillat av. Luftrötterna är skrynkliga och ser lite skrumpna ut. Har vattnat den 1 gång i veckan, har testat både att ge den 1/2 dl vatten i krukan och att sänka ner krukan i vatten en stund och låta den rinna av. Vad kan felet vara?

Linda

Odla Svarar: 

Det är svårt att gissa utan att ha sett patienten. Kan den ha fått kyla på hemvägen? Drag från fönster? För varmt, den står väl inte på en fönsterbräda med ett varmt element under? Pröva att låta den torka upp lite, kanske den har fått för mycket vatten?

Sylvia