Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Lavendel

Hej !
Jag köpte i somras en Lavendelbuske som har växt sig stor och fin. Nu kommer ju strax hösten och jag undrar hur jag ska göra med den inför vintern.

Jag bor i Göteborg, där vintrarna är regniga och blåsiga. Tillägga så står den i en stor keramik kruka på balkongen. Vad gör jag bäst för att den ska överleva och bli lika fin nästa sommar.

Hälsningar
Michael

Odla Svarar: 

I Göteborg går det ju bra med lavendel på friland. Men om den står i en kruka, bör du svepa in krukan i något isoleringsmaterial och ställa den under tak så att det inte regnar på den. Svep dock inte så att lavendeln inte får luft, då ruttnar den istället. Du får kolla någon gång under vintern vid plusgrader så att den inte torkar ut.

På våren tar du fram växten och klipper du ner den till 2/3 eller till och med 1/3 så att det kommer nytt. Byt ev. jord, åtminstone ytjorden, samt gödsla.

Sylvia