Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Larver och spinn på äppelträdet

Vi har små larver som är genomskinliga med svarta prickar. De ser ut som det äter klorofyll och lämnar bruna nät av löven. Det är som spinn runt larverna och löven. Först var det inte så mycket, men bara på någon vecka har nästan hela trädet blivit översållat av spinn och larver. Grannen har också fått på sina äppelträd som står ca 5 meter från vårt. Närmast vårt äppelträd har vi ett körsbärsträd och det har inte angripits. Vad ska vi göra, det är ett fint gammalt träd som vi vill behålla.

Hälsningar
Helena

Odla Svarar: 

Det finns flera arter av spinnmalar som går på äpple. Om man plockar bort spånaderna med larver i tidigt stadium, kan man minska angreppet.

Men sedan finns för hemmabruk bara biologiskt bekämpning att tillgå, i detta fall bakterien Bacillus thuringiensis var. kurstaki, som man köper i större Garden Centers eller via internet.

Sylvia