Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Larver på prydnadsväxter

Hur får jag bort larver från prydnadsväxterna och lägger de ägg. Vi har under två års tid fått massor av svarta insekter under bladen på blomman för dagen och svartöga. De äter stora hål på bladen. Vi har provat upprepande gånger med såpvatten och att tvätta krukor och redskap. I somras upptäckte jag fullt med små ljusgröna larver i prydnadsväxterna och på pelargonerna. Jag börjar bli desperat och undrar vad vi ska göra samt om de lägger ägg eftersom problemen återkommer år från år trots att vi flyttat till ny bostad.

Ann 

Odla Svarar: 

Om problemen återkommer beror det troligen på att det finns ägg och/eller larver i jorden. Du får pröva med starkare preparat än såpvatten, fråga i din trädgårdsbutik. Stick t.ex. ner Provado-stickor i krukorna och köp ev. den även i sprayform.

Sylvia