Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Larver i körsbären

Hej!
Vi har upptäckt små vita larver i körsbären. Vad kan det vara? Det syns inget utanpå bären men om man delar isär dom så finns där en liten vit larv. Ca 2 mm lång.

Detta är andra året som vi har sett det här, men det kan ju ha varit så jämt fast vi inte har märkt det. Sorten på körsbären är okänd.

Monika

Odla Svarar: 

Det är körsbärsflugans larver. Det syns ofta som insjunkna partier på bäret, om det är en larv inuti. Vanligen uppträder dessa mer om det är en varm sommar, inte så mycket under svala, regniga somrar. De lämnar frukten och förpuppas i marken och kommer upp som färdiga insekter nästa sommar.

Om man konstaterar angrepp kan man genast plocka trädet rent av körsbär och förstöra dessa, lägg inte i komposten. Då kanske man kan hejda nästa års skadegörelse. Men det är svårt att göra detta om även grannarna har körsbär, man kan ju inte kräva att alla ska plocka rent och kasta...

Det finns klisterskivor i handeln att hänga i trädet för att kunna konstatera när flugorna är där och lägger ägg.

Sylvia