Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Larver i komposten

Hej!
Jag började gräva om min kompost idag men stötte snart på ett helt gäng med stora, ca 3 cm och tjocka, ca 1 cm larver, något smalare i ena ändan. Är de bra i en kompost eller ska de bort?

En annan fråga. Jag täckodlade potatis med gott resultat förra året men har glömt hur göra med gödsel? Ska nu lägga potatisen på det gamla täcket och undrar om jag ska gödsla först och med vad och HUR MYCKET. Läste en artikel av Åke Truedsson från förra året där han säger "gödsel i måttliga mängder!!" Hur ska man veta vad det betyder. Mitt potatisland är ca 25 kvm.

Gin

Odla Svarar: 

En kompost är ofta barnkammare för en massa olika insekter. Det är troligen pingborrelarver du hittat. I komposten gör de ingen skada men om de följer med ut i landet kan de orsaka skador om de förekommer rikligt.

När det gäller gödsel så säger du inte om du har stallgödsel. I så fall ca 1 kg per kvm. Har du fullgödsel NPK kan du lägga på ca 100 g per kvm dvs 2.5 kg på hela landet.

Göran