Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Långa Dracenor

Hej!
Jag har några dracenor som har blivit så pass långa att jag vill kapa och låta stammen förgrena sig i 3-5 ny stammar. Hur och när gör jag bäst detta?

mvh
Andreas

Odla Svarar: 

I samband med att du planterar om den i vår, mars-april, i blomjord blandad med lite barkmylla, kan du kapa toppen där du vill att den skall förgrena sig. Den kapade toppen kan du använda till stickling: antingen sticker du direkt i torvmulljord och drar en plastpåse med andningshål över eller rotar i vatten. Är sticklingen lång, kan man dela den i flera bitar bara man håller reda på vad som är upp och vad som är ner. Bitarna behöver inte ens ha blad, om de bara har noder så kommer det snart nya blad.

Sylvia