Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Lämplig häck

Vi har funderat på att ta bort den häcken som vi har vid entrén mot en annan. Vi bor i zon 1 och en liten bit ifrån havet. Så vi får ta hänsyn till att det kan blåsa en del ibland, plus saltstänken. Jorden är ganska torr. Skulle vilja ha en sort som kan hållas ganska smal, är tät och som behöver planteras mellan 1-3 plantor per meter för att få ett bra resultat.

Vad har du för sort att rekommendera?

Annika

Odla Svarar: 

Salt- och blåsttåliga buskar är t.ex. följande:

Acer campestre, näverlönn
Amelanchier i olika sorter, häggmispel
Berberis thunbergii i olika sorter, häckberberis
Caracana arborescens, sibirisk ärtbuske
Chaenomelis japonica, rosenkvitten
Crataegus intrigata, scharlakanshagtorn
Eleagnus commutata, silverbuske
Hippophae rhamnoides, havtorn
Genista tinctoria, färgginst
Ribes alpinum, måbär
Rosa rugosa, vresros
Sorbus intermedia, oxel
Tamarisk ramosissima, rosentamarisk

Vad du än väljer, så ta i första hand virusrensade E-plantor, så att de håller sig friska! Här kan du kika på de flesta av sorterna: http://www.eplanta.com/

Sylvia