Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Lagerträd

Hej!
I somras köpte jag ett litet lagerträd som fick stå ute till i mitten av september. Därefter har det varit inne i vanlig rumstemperatur i ett fönster som vetter mot sydväst. Sedan några veckor tillbaka har en del blad börjat torka och falla av och trädet verkar inte må så bra. Hur skall ett lagerträdskötas, och kan de fallna bladen användas som krydda?

Hälsningar
Ingrid

Odla Svarar: 

Hej!
Detta är en mycket typisk situation när man odlar lager inomhus, och det blivit vinter. Inomhus måste lagern stå, eftersom den inte är härdig. Försök hålla liv i den så gott det går, vattna lagom mycket och duscha den då och då. Så småningom blir det vår och sommar igen. Finns det då liv i plantan så grönskar den igen med sina vackra blad.

Jag skulle inte använda blad som fallit av. Däremot kan man skörda färska blad och torka dem.

Hälsningar
Håkan Pettersson, Etelhems Örtagård, Gotland