Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Lagerhylla till växthus

Hej Sylvia!
Jag tyckte din idé med lagerhylla till växthus var kanon. Min man har gjort mig en sådan och nu har min sådd kommit upp och är i denna hylla.

Men jag har ett problem. Varför blir mina växter så långa och rangliga?
Och hur gör jag när jag planterar om dessa? För jag kan inte annat än se att de alltid kommer att vara rangliga.

Har Du ett tips till mig vore jag glad.
Vänliga Hälsningar Jill

Odla Svarar: 

Du, vad satte din man för lysrör under hyllorna? Är de fullfärgslysrör (=dagsljusrör) eller är de gula? De senare passar inte som blombelysning, eftersom de växande plantorna behöver mycket och starkt ljus. Du har väl lyset på ca. 14 t/dygn?

Vad du kan göra är att reglera hyllan så att lysrören är lite närmare plantorna så de får mer ljus och om det går så flytta hela hyllan fram till ett ljust fönster också.

Sedan ska du skola om plantorna nu så att du tar kraftigare men porös lecablandad blomjord och högre krukor och planterar så att en del av den långa stjälken hamnar under jorden. Det beror lite på vad du har för växter hur djupt dom kan planteras men t.ex. tomat tål att stå ända till hakan i jorden.

Sylvia