Lag om fröer

Nina

Hejsan!

Jag är en 22-årig tjej som brinner för djur, natur och odling. För mig är det viktigt att värna om miljön och göra så lite negativ påverkan som möjligt på vår jord. Jag tror också på att gå tillbaks lite i tiden och leva mer som man gjorde förr och använda gamla bortglömda växter och fröer. Jag tror också starkt på att värna om gamla lantbruksdjur som exempelvis fjällkon och linderödssvinet.

Läser nu i tidningen "Allt om trädgård" om en ny lag gällande fröer som eventuellt kommer att träda i kraft framöver. Blir mycket oroad över detta!! Det är ju att gå åt helt fel håll. Jag är inte så insatt i ämnet och därför vänder jag mig till er. Ni kanske vet mer om det här och vad det kommer innebära? Och om det finns någonting man kan göra för att stoppa detta? Mycket tacksam för svar.

Vänliga hälsningar Nina

Odla Svarar: 

Hej!

Det låter inte klokt vad de håller på med nu. Det är mycket oroande och det har öppnats Facebookgrupper i olika länder. Grupperna gör protestaktioner och samlar namn för att stoppa denna lag.

Här kan du gå med på den svenska gruppen och läsa vad som sagts tidigare: Rädda våra växter

Där finns också länkar till lagförslaget om du vill läsa. Nu får vi hoppas att det går att påverka EU så att åtminstone fritidsfröna undantas från lagen.

Du kanske vill även läsa denna nyhet från Naturskyddsföreningen om Bra miljöval som nyligen gick igenom!

Med vänlig hälsning Sylvia