Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kvanne

Jag har en rabatt med pioner och irisar som är helt invaderad av kvanne. För fem år sen grävde jag upp hela rabatten och plockade bort varenda rottråd av kvannen men nu är den tillbaka i full kraft.

Nu har jag grävt upp rabatten igen och tänkt lägga på en markduk som kan kväva kvannen. Vilken typ av markduk ska jag välja? Är det möjligt att "kväva" kvanne?

Sigun

Odla Svarar: 

Välj den kraftiga sorten som dock släpper igenom vatten och luft. Gräv ner den rejält, sålla all jorden och kolla alla perennernas rötter så det inte sitter kvanne i dom också. Så drar du bort alla kvanneplantorna som kommer upp på våren (ev. fröplantor) så kanske det lyckas.

Sylvia