Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Krysantemum

Har fina och i övrigt friska bollkryss men deras blomknoppar slår ej ut. Knopparna är gröna och friska, men har stått likadana i flera veckor. Jag har planterat om och även gett gödning, men inget händer. VAD ÄR DET FÖR FEL?

Yvonne

Odla Svarar: 

Jag misstänker att det är kylan. Vissa sorter är sådana att de måste ha redan någorlunda öppna blommor när man köper dom, annars chockas plantorna när de kommer ut i kylan från växthusmiljön och "går i dvala". Pröva att ta in dem ett tag, ljust och svalt men varmare än ute, åtminstone över natten.

Dock torkar bladen och knopparna lätt inne i den torra inomhusluften, så man får nog hålla på att frakta in och ut tills de har öppnat knopparna. Eller ha dem hela tiden i ett uterum e.d. som hölls på sådär +15 grader.

Sylvia