Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kryddtagetes

Hej Sylvia!
Jag köpte tagetesfrö i Thailand, och sådde dessa i våras. De har stått i växthus. På påsen stod att de skulle bli 40 cm höga. Nu har vi flyttat ut plantorna eftersom de växt i taket och är ca 2,5 meter höga och visar nu i mitten av augusti inga blomknoppar.

Vad tror du vi fått tag på? Kan jag göra något för att få dem i blom?

MVH Per Malm

Odla Svarar: 

Du har antagligen fått tag i kryddtagetes, som kan bli jättestor. Om det nu är tagetes? Kolla genom att gnugga på några blad och lukta - luktar det tagetes? Sådana kryddsorter kommer knappast att blomma under våra somrar, de är fleråriga i sitt hemland och blommar ganska sent på året. Men om den nu är kryddtagetes så kan man ju använda den till asiatiska maträtter där man använder den.

Sylvia