Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Krussjuka på persika

Hejsan!
Jag har ett tre år gammalt persikoträd som varje vår får krussjuka på bladen. Jag har fått rådet att plocka bort de sjuka bladen. Finns det något annat jag kan göra och vad beror det på att trädet får krussjuka?

MVH/Tina

Odla Svarar: 

Krussjuka är en typsjukdom för persika, en svampsjukdom. Svampen övervintrar på barken och på knoppar. Den infekterar de unga bladen tidigt på våren. Det kommer nya friska blad sedan, men om angreppet är mycket omfattande, kan trädet försvagas. Plocka bort alla angripna blad snarast och ge trädet näring och vatten så det mår bra. Pröva även Biobalans. Man kan behandla med svavel ett par gånger i samband med knoppsprickningen. Men bästa rådet är att odla de mer motståndskraftiga sorterna, som 'Frost', som drabbas lindrigare.

Sylvia