Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Krukväxter i gillestugan

Hej!
Jag skulle vilja ha krukväxter i gillestugan. Vi har fyra avlånga fönster och det är ljusa väggar, så det är ändå ganska ljust där på dagarna. Men jag antar att det är bäst med växter som klarar av dåligt med ljus.

Jag skulle vilja ha små låga blommor i fönstren samt andra normalstora eller stora växter som kan stå på bord, hyllor eller golv.

Garderobsblomma borde väl kunna klara sig bra. Har du några andra förslag?

Tack på förhand!
Vänliga hälsningar
Helen

Odla Svarar: 

Tänk på att ge växterna så ljus placering det går ändå. Tänk på att ljusintensiteten avtar mycket snabbt innanför ett fönster. Den mörkaste platsen i ett rum är vid sidan om fönstret. Du kan också sätta upp ett par lysrör ovanför växterna, de ger mycket ljus och lite värme och kan regleras med en timer att lysa ca. 12-14 t/dygn.

"Garderobsblomma" ska gå bra även i svagare ljus. På fönsterbrädan kan du t.ex. ha en samling olika peperomior och pileor.

Inne i rummet kan dessa komma i fråga:

Aspidistra elatior, ungkarlsblomma
Chamaedorea elegans, bergspalm
Ctenanthe oppenheimiana, Mose stentavlor
Dieffenbachia, olika sorter av prickblad
Dracaena deremensis, banddracena, finns olika sorter
Dracaena marginata, kantdracena
Epipremnum aureum, gullranka
Ficus elastica, fönsterfikus
Philodendron 'Xanadu', femflinksranka, och andra Philodendron-arter och -sorter
Schefflera actinophylla, palmaralia
Spathiphyllum, fredskalla, finns olika sorter.

Hoppas du nu hittar något du gillar bland dessa?

Sylvia