Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Krukväxter

Hejsan,
Jag bor i en lägenhet utan balkong eller trädgård. Vill gärna ha växter med frukt eller även kryddväxter i lägenheten. Undrar om det går att man ha sådana i krukor.

Kan jag överhuvudtaget odla något i krukor i min lägenhet?

Tack
Mvh
Shahab

Odla Svarar: 

Ja, du har ju fönsterbrädor så att du kan odla i kruka. Men det är enklare att börja på våren när ljuset bättre räcker till.

Men om du i fönstret riggar upp en lysrörarmatur med dagsljusrör, som du med hjälp av timer har tänd ca. 12-14 timmar/dygn, så kan du även odla nu på hösten, men då är det bättre att köpa färdiga plantor i Garden Centers. Där finns olika kryddväxter, citrus m.m.

Sedan finns det ett inneväxthus som heter Dabo, där du kan odla nästan vad du vill även under vintern, se sida 66 här.

Något liknande kan du även bygga själv av en lagerhylla + byggplats. Det är ljuset som är avgörande om växterna trivs under vintern, så du får rigga upp lysrör under hyllorna.

Du får också se till att du duschar växterna med blomspruta då och då om du har varmt inomhus, de behöver ju lite högre luftfuktighet än det annars är inne i våra lägenheter.

Lycka till!
Sylvia