Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Krukplanterade vårkrokus

Hej!
I september, när jag planterade lökar i trädgården, satte jag också några krokus och våriris i krukor. (Dessa lökar hade jag köpt som krukplanterade tidigt i våras. jag lät dom vissna ner och de stod kvar i krukorna hela sommaren.) De nyplanterade krukorna satte jag in i vårt oisolerade garage, framför fönstren. Jag har vattnat dom lite då och då, med 2-3 veckors mellanrum. I dag såg jag till min förvåning att dom har börjat komma upp! Våririsen är ca. 1-2 cm och krokusen är vid jordytan.

Så, vad gör jag nu? Låter dom stå och hoppas att dom kommer upp i vår igen? Tar in dom och gläds åt vårblommor på hösten/vintern?

MVH
Christel

Odla Svarar: 

Låt dem stå kvar så länge det är svalt men inte frostigt i garaget.

När det blir frost, kan du ta in dom i på något varmare ställe och glädjas åt blomningen, för de går nog inte att stoppa om de har börjat komma upp. Passar ju bra som julblommor också.

Sedan kan du låta dem vara gröna så länge de vill och så småningom vissna ner och så planterar du dom i trädgården på våren när tjälen har gått ur. Då kanske de blommar i rättan tid nästa år...

Sylvia