Krukor till en Phalenopsis orkide och en Cambria

Sandra

hejsan vad för ytterkruka ska jag använda till min Phalenopsis och min Cambria och hur sköter jag de? Vänligen Sandra

Odla Svarar: 

Hej,

orkidéer ska stå i genomskinliga krukor som du hittar här http://shop.odla.nu/index.php/krukor/inomhuskrukor/glasochplast.html jag brukar köra på fina glascylindrar. Det du behöver göra med phalaenopsisen är att när rötterna börjar bli vita och silvriga då är det dags att vattna. Jag ställer ner hela växten i vatten tills rötterna har blivit gröna igen. Sen måste allt vatten rinna av innan den åker tillbaka till krukan. Tänk på att vattnet inte ska rinna ner i bladvecken, då kan den ruttna. Dusha gärna plantan ofta men inte på blommorna. Ställ den just men inte i direkt stekande solsken.

Cambrian behöver lite mer vatten och ska inte hållas lika torr innan du vattnar. Annars är det samma skötsel som på brudorkidén.

Tänk på att orkidéer blommar bättre om de står lite trångt i krukan, ge näring varannan vecka från vår till höst och en gång i månaden under vintern. Ge speciell orkidénäring som du hittar här. http://shop.odla.nu/index.php/redskap-tillbehor/bekampning-godning/orkidenaring44-350-ml.html

//Anna Theorin