Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Krukodling - samplantering

Hej!
Jag har flera stora krukor med vårlökar som jag vintertid förvarar i ett "uterum" i loftgången i hyreshuset. "Rummet" har tak, tre väggar och öppningen är vänd in mot loftgången så det är skyddat för vind, regn och snö. Nu börjar alla vårlökarna komma upp (jag bor i Skåne) och det ska väl inte dröja så länge innan de börjar blomma.

Jag har nu beställt flera olika lök- och knölväxter från er och undrar om jag kan sätta de lökarna och knölarna i samma krukor som vårlökarna - det skulle spara plats och göra att blomningen i krukorna sträcker sig över längre tid. De lökar och knölar jag har beställt är Gladiolus vit och "Green Star", Kalla svart, Kanna Wyoming", Spindellilja "Sulphur Queen", dubbel lilja "Annemaries Dream" samt Dahlia "Topmix lila".

Skulle det fungera och kan jag i så fall förvara krukorna i detta "uterum" även nästa vinter?

Tack på förhand och vänliga hälsningar från Margaretha Malm.

Odla Svarar: 

Dom växterna som du nu har beställt tål tyvärr ingen frost, så du får ha dem frostfritt på vintern. Så tyvärr måste jag avråda dig att ha dem i samma krukor som de vintertåliga lökväxterna.

Sylvia