Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Krukodlad bouganvillea

Hej
Har letat igenom hela sajten - tror jag - utan att hitta något om krukodlad bouganvillea. Vi har en i kruka som vi haft utomhus och som vi gärna vill ska övervintra. Svalt förråd med normalt ljus finnes. Ska den klippas ner och avlövas likt fuchsior eller ska den bara ställas in som den är. Tappar den löven i naturen normalt? Vilken temperatur är lämplig, 10 - 12 grader och att den aldrig får torka ut, kanske? Hur är det med omplantering? Trivs den bäst i "vanlig" jord i normalstor kruka, eller...? Kanske är det för sent att vänta med att ställa in den då man normalt tar in fuchsior.

Mycket tacksam för svar.
Hälsn /Hans

Odla Svarar: 

Den vill stå svalt, 6-8 grader, och ljust under vintervilan. Den kommer att tappa en del blad, kanske allihopa, så du behöver inte klippa ner och avlöva den. Ju färre blad den har, desto mindre vatten behöver den, dock ska den inte torka ut så hårt att stjälkarna skrumpnar. Den skall vänjas att vara inne redan innan fuchsiorna ska in, den tål inte lika mycket kyla som fuchsiorna gör.

När du tar in den för drivning på våren, klipper du den och sedan vill den stå ljust, dock inte i direkt solgass, och varmt med hög luftfuktighet. Varmväxthus vore toppen på våren men det går även i boningsrum, bara du duschar flitigt och ställer gärna den på "djup tallrik", dvs. på en tallrik med vatten och stenar, så att växten står på stenarna, inte i vattnet. Bougainvillean i gillar inte luftföroreningar, så den bör skyddas mot avgaser.

Sylvia