Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kruka i stengods

Hej
I höstas köpte jag en stor kruka i stengods, den är cirka 80 hög och 60 i diam. Vad kan jag plantera i den som kan övervintra i ett kallförråd (-grader) Gärna ett litet träd el dyl. Bor på gränsen zon IV-V (västra Värmland. Kan man odla/övervintra bambu här? Är den dyr? Krukan är blå.

Hjälp - det är snart dags.
Marita

Odla Svarar: 

Jodå, bambu låter som en trevlig idé! Visst kan man odla bambu i kruka om man sedan tar in den i zon IV-V som du tänker göra. Linda in krukan ordentligt med isoleringsmaterial, om det är minusgrader i garaget. Bambu är inte särskilt dyr om man inte behöver beställa den per post. Man kan kolla med sin lokala plantskola om de kan ta hem en lagom stor planta till dig. Fargesia murileae, bergsbambu, är den härdigaste och säkert mest passande till din kruka. Be om att få en dvärgsort som högst blir 1,5 m hög, för de högre sorterna kan annars bli över 3 m!

Sylvia