Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Krokusen är skrumpen

Hej!
Jag har haft lökar i kruka på min balkong under vintern och nu har jag klätt av dem deras skyddande hölje och flyttat ut dem en bit från väggen för att lättare kunna se dem, detta gjorde jag för någon vecka sedan. De flesta lökar hade fått blad och krokusarna hade ett par halvutslagna knoppar. Jag gav dem blodmjöl och lite vatten och nu står de i solen. Men knopparna som var på väg skrumpnade och de andra små små blomknopparna, kan man se, har också skrumpnat. De andra lökarna har det bra och lever och frodas (dock inga knoppar än).

Vad kan det vara för fel?

Mina tankar är att det blev för kallt när jag flyttade ut dem från väggen men det blommar ju krokus över hela stan så det verkar konstigt. Kanske skulle jag inte ha vattnat? Jag gav inte särskilt mycket och nu är den torr. Har jag vattnat för lite?

Vad kan ha hänt tror du?

Tacksam för svar.
/Kristina

Odla Svarar: 

Ja du, det är svårt att svara på när man inte ser patienten. Antingen för lite vatten eller en frostskada låter som mest sannolik. Om du tog bort det skyddande höljer och det blev först sol och sedan en frostnatt, så det kan vara det som blev fel, blommorna tålde det inte.

Sylvia