Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Korvträd, Kigelia pinnata

Hej!
Vi flyttade in i vårt nya hus i maj och nu har jag hittat ett träd i en ganska skuggig rabatt längst ner i trädgården och jag har tittat i alla trädgårdsböcker jag har men jag har INTE lyckats klura ut vad detta är. Jag bor i Danmark.

Trädet är ca 2,5 meter högt med en smal stam, liknar mest en förvuxen buske. Bladen är rönnbärsliknande, fast mycket större. Men det mest iögonfallande är frukterna, som jag precis har upptäckt: det är som köttiga korvar, ca 15 cm långa. De växer i klasar med ca 5 korvar i varje klase. Det mest speciella är färgen: de är alldeles ljuslila! Ser väldigt exotiskt ut.

Snälla, har du en aning om vad det kan vara? Och i så fall: är 'korvarna' giftiga?

Jessica

Odla Svarar: 

Hmmm... det kan väl inte vara så enkelt att det ÄR ett korvträd, Kigelia pinnata? Såg du om det blommade tidigare med röda blommor?

Här kan man kolla bilder på den http://waynesword.palomar.edu/sausage.htm

Men jag är lite tveksam på om den verkligen är härdig i Danmark... hos oss i Sverige är det inte det.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.