Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Körsbärsträd

Hej Sylvia!
Har börjat planera och skissa på min lilla trädgård inför våren, och måste fråga dig om vi kan beskära ett ca 5 meter högt körsbärsträd som vi har på baksidan av vårt radhus nu på vårvintern? Det är gammalt och alldeles för stort och " fult" .Hur gör vi?

Tacksam för svar!
Mvh Nina

Odla Svarar: 

Körsbär hör till s.k. kärnfrukterna och blöder kraftigt om man beskär på våren. Den kan däremot beskäras på hösten efter skörden. Men ta det sakta, om man tar många stora skott på en gång, resulterar det i en massa vattenskott som är mycket missprydande och måste sedan också tas bort. Så beskär den under flera år, lite i taget.

En bra beskärningbok kan behövas, t.ex. denna:
http://www.odla.nu/arkiv/rec/91-518-4332-3.shtml

Sylvia