Körsbär - rotskott

Johanna

Hej

Jag har haft ett körsbärsträd som sommaren 2010 slog rotskott i hela gräsmattan. Vi fick trädet nerhugget och har satt eco-plugg i stubben. Jag undrar nu om man behöver gräva upp alla rotskott i gräsmattan för att förhindra att dessa växer vidare eller om det räcker att man klipper ner dem. Vissa rötter är ca 3-4 cm tjocka.

Jag har grävt en del i gräsmattan och det är väldigt mycket stor sten i jorden, min tanke var annars att fräsa upp jorden, men det känns inte som något alternativ.

/Johanna

Odla Svarar: 

Det låter som om det redan fanns rotskott från körsbärsträdet innan ni satte dit Eco-pluggen? Tyvärr tar de inte alltid död på de redan befintliga rotskotten om dessa har hunnit få egna rötter. Så enda alternativet är att gräva upp stubben och dra bort alla rötterna.

Eftersom det dessutom låter som om byggaren har "förvarat" sprängstenen under jorden, så tycket jag att ni tar dit en liten grävare som dels drar bort körsbärsstubben och med den förhoppningsvis alla rotskotten samt kollar hur det ser ut under gräsmatten med alla stenarna. Är det ett nybyggt hus och ni hittar all sprängstenen där, så tycker jag att ni ska klaga på husleverantören eller den som som gjort detta.