Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Korallkornellhäck

Hej
Vi har en ca 25 år gammal röd Korallkornellhäck. Den är väldigt gles och ser i allmänhet ut som ett risigt fågelbo, den är också ganska hög (2-2,5 m). Vi brukar klippa den lite på vårvintern. Nu undrar vi, hur får vi någon ordning på häcken? Kan vi klippa ner den till ca 1 meter.

Den är vårat enda skydd ut mot ett grönområde så vi är väldigt angelägna om att bevara den. Och det vore kul om den blev lite tätare.

Hoppas på tips och råd från dig.
Tack o Hej
Catarina

Odla Svarar: 

Ni kan t.o.m. klippa ner den till ca. 30 cm om ni kan tänka er att vänta lite på skyddet? Men annars går det bra att klippa till 1 m och samtidigt ta bort de äldsta och risigaste grenarna ända nere vid marken. Det stimulerar nytillväxt och de unga skotten är också de mest färgglada.

Sylvia