Köpa kallväxthus

Ann-Charlotte

Hej

Var kan man köpa kallväxthus gjorda av endast bågar och överdrag av folie eller annat? Påminner om tält. Har sett det på många bilder.

Det måste väl vara det billigaste alternativet? Finns det många nackdelar med det?

Vad är det för skillnad på växthus och drivhus?

/Ann-Charlotte

Odla Svarar: 

Allra billigast kommer du undan genom att köpa 16mm elrör som du böjer bågar av och ankrar väl i marken. Över detta kan man sedan dra en antingen tjock plast eller sådan där vit plantskyddsväv. Så kallade "grendosor" finns också att köpa om man vill ha en starkare konstruktion med överliggare, etcetera.

Nackdelar kan ju vara att det inte är särskilt tåligt och håller inte så länge, det kan inte heller stå i blåsiga lägen eller hålla många minusgrader utanför. Men det är bra att ha på våren, man kan så lite tidigare än vad som annars vore möjligt.

Det finns också färdiga "paket" av kallväxthus att köpa med liknande konstruktion, som denna från Trädgårdsteknik (http://www.tradgardsteknik.se/katalog/artikel/Odlingstunnel/2502-140-3/) är billig. Vertical Garden (http://verticalgarden.nordicshops.com/category.html/odla-plantera-vaxt--och-frostskydd-2), är en lite mer tålig och påkostad variant av kallväxthus.

Växthus och drivhus är väl ungefär samma sak.