Köpa häck från Tyskland?

Maria

Vi ska sätta häck i vår och har bestämt oss för avenbok.

Efter att ha kollat på plantmarknaden och jämfört med tyska "Eggerts" har vi sett att det är halva priset att handla ifrån Eggerts. Har du någon erfarenhet eller kunskap om att köpa häckar därifrån? Är det värt det?

/Maria

Odla Svarar: 

Hej

Jag har inte själv köpt därifrån eftersom jag inte har någon behov av det för närvarande, men jag har flera bekanta som gjort det och det har gått bra. Pflanzen Ohmann är en annan tysk firma som levererar till Sverige, och vad jag hört har det också gått bra.

Eggerts brukar leverera via posten så länge det går att paketera in växterna i en (jätte)kartong, annars kommer växterna som fraktgods som inte heller är så dyrt. En bekant fick nyligen 4 st ihopsurrade jättelådor för cirka 400 kronor i fraktkostnad.

Fakturan brukar ligga med i försändelsen och går att betala via internetbanken via utlandsbetalning, så det är lika smidigt som att handla från Sverige. Om man inte har köpt där något förr, kanske de vill skicka fakturan via e-mail med förskottsbetalning. Det kan alltså variera. Mejla dem och fråga, det är nog det enklaste.

Med vänlig hälsning Sylvia