Köpa fikonplanta?

Ali

Hej

Jag har funderat på att köpa en ny fikonträd/-planta efter att min planta dog förra året. Lidl kommer att hämta V18 några fikonträd, är det rekommenderat att man köper den?

Vad ska jag tänka på innan jag köper den, när jag ska välja den och när jag har köpt den, ifall jag köper? Det står att höjden är 20 cm och plantan kostar 39kr.

/Ali

Odla Svarar: 

Hej

Jag känner inte till kvaliteten och sorten på dessa plantor som Lidl säljer, så tyvärr kan jag inte svara på frågan om den kan rekommenderas.

Vi hos Odla.nu säljer också fikonplantor och dessa sorter känner jag däremot till. Erbjudandet är planerat till att komma den 8 maj och vi har några olika sorter. Vi kommer att sälja sorterna 'Desert King' och 'Panachée'.

Om du prenumererar på det kostnadsfria Nyhetsbrevet från Odla.nu så får du alla erbjudandena direkt när de kommer. Om du inte redan har anmält dig till det kan du göra det här: Odla.nu Nyhetsbrev

Du ska förstås tänka på var du bor någonstans, vissa fikonsorter klarar bara zon 1 och eventuellt 2 i väldränerat, varmt läge. Alla fikonsorter klarar inte alls vintern utomhus i Sverige, så för dem gäller krukodling och att ta in plantan frostfritt över vintern.

Med vänlig hälsning Sylvia