Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Konstiga hibiskusar

Hej
vi samlar på olika hibiskusar från världens alla hörn och har nu ca 80 stycken. Efter flera år som små gröna plantor som vuxit olika fort blommar nu ett 10 tal. Men nästan alla har som en "dubbel" blomma med en innerblomma. Vi har ju sett de flesta blomma på sin hemmaplanta, men kan inte minnas att de såg ut så. vad har hänt? Är de självpollinerade eller så?

Vår samling är annars jättekul från Malaysia till nordamerika har vi hibbisar.

En fråga till, vi har en stor klockmalva i kruka på Gotland. Kan den övervintra som en pelargon ungefär eller måste vi ta hem den? Ska den klippas ned i så fall?

Vh Elisabeth

Odla Svarar: 

Klockmalvan bör tas hem, den övervintrar gärna i ett boningsrum som krukväxt.

Det är kul med er samling av hibiscusar! Detta fenomen med dubbla blommor brukar kallas hose-in-hose och är en spontan genetisk förändring. Varför den har hänt med nästan alla era plantor är tyvärr omöjligt att veta. Men om växterna annars är friska, så tycker jag att det är bara kul. Ni kanske kan lägga ut er samling på en hemsida på nätet och fråga om någon har samma fenomen och i så fall om någon vet varför.

Sylvia