Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Konstig blomma och växt

Asblomma, Stapelia grandifloraHej.
Tack för en utomordentlig bra sajt.
Jag har en fråga till dig.

Min fru fick ett skott på en växt liknande High Chaparall, men har ett mycket grenat växtsätt. Den har heller inga taggar.

Enär växten blivit lite för vidlyftig vill min fru ta ett skott och slänga växten. Den har en enorm växtkraft. Jag upptäckte då i sista stund en stor knopp på växten. Efter lite letande såg knoppämnen på fler platser. Blomman har nu slagit ut och är väldigt vacker. Jag skickar med en bild i full skala på blomman och undrar om du eller någon annan kan berätta växtens namn.

Vänligen.
Bo

Odla Svarar: 

Din växt heter asblomma, Stapelia grandiflora.

Stapelia-arterna är svåra att hitta i handeln trots att de är väldigt lättodlade och blomvilliga. Men det kan ha att göra med att blommorna luktar illa.

Här kan du se fler: http://www.cactus-mall.com/stapeliad/picturef.html

Sylvia