Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Kompostkvarn

Hej,
jag hade tänkt skaffa en kompostkvarn med vals eftersom trädgården genererar mycket ris och det ris vi hittills lagt på komposten har inte multnat så bra. Vi har följande träd/buskar på tomten som jag tänkt köra genom kompostkvarnen, är det några av dessa man inte ska lägga i komposten?: gran, björk, hassel, äpple, hallon, päron, körsbär, plommon, ölandstok, vinbär, krusbär, rosor, berberis, baljväxthäck, en, rönn, lönn, och ek.

Är det någon kompostkvarn som ni kan rekommendera? Stiga har en som heter silent eller quiet som vunnit någon test för några år sedan.

Hans

Odla svarar:

Det skulle då vara ek som inte förmultnar så där jättesnabbt. Men å andra sidan kan du använda hacket till marktäckning och till gångar e.d.

Ang. kompostkvarn så finns det flera olika styrkor. Eftersom ni har mycket träd med stora grenar och inte bara småbuskar, bör ni satsa på en rejäl kvarn som klarar även lite grövre grenar och i större mängder. Dock bör ni inte köra in tjockare grenar än några cm vilken ni än väljer, de tjockare tar man ju lättast med såg/yxa och använder till att elda med!

Vi kan inte göra reklam för någon viss sort, ni får läsa tester själva och bedöma. Recensioner hittar ni t.ex. här: http://www.pricerunner.se/f/348/Traedgaardsverktyg?search=kompostkvarn

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB