Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kompostjord...

Hej.
Tömde min varmkompost i somras och kompostjorden har nu "legat till sig"  några månader...

Min fråga är om det är lämpligt att nu på hösten sprida ut kompostjorden på rabatterna eller skall jag vänta till våren..?, undrar också om kompostjorden bör "spädas" ut med planteringsjord innan den sprids och i så fall i vilka proportioner....?

Hör med intresse från Dig vid tillfälle...

Med bästa hälsningar
Stig

Odla Svarar: 

Kompostjorden är mycket näringsrik, så den bör inte spridas nu på hösten när växterna ska gå i vila, så vänta till våren. Då kan du späda den med hälften plantjord till vanliga rabatter eller ge den som den är till extra näringskrävande växter som rosor, klematis och pioner.

Sylvia