Komplettering - förslag till slänt

Thomas

Bor på östkusten i Kalmar län.

Vi har i nuläget 6 st rosenbuskar, 2 st svarta vinbär (storklas), buskblåbär, jordgubbar till sniglarna, 3 st rabarberplantor (olika sorter), 2 st havtorn, goji eller bocktörne 1 st, lite lökar som tulpaner, men mest andra vårblommor lökar (c:a 200) är i backen och ungefär halva slänten är väl klar.

Björnbär har jag rensat bort från slänten, växte tidigare vilt där.

Vinbärssnäckor är ju nästan lika glupska som spanjorerna som jag har sett i år, de gav sig på bocktörnen till och med som spanjorerna struntade i.

Rådjuren har jag väl kontroll över något så när, besprutar buskar och i området med min egen blandning som de verkar sky. De verkar hålla sig minst ca 15 m bort från området.

Slänten är nog inte gjort något med sedan huset byggdes -72, utan bara kört trimmer några gånger om året för att hålla sly och björnbär borta. Har hittat några få lökar under grävarbetet och några gamla buskrötter. Har precis lagt på trägårdsjord, barkmull och torvmull för jordförbättring, 12 säckar totalt men det kommer att behövas det dubbla minst.

I närheten av slänten finns även 3 st körsbärsträd (gamla) och en rhododendronberså, ca 2 år.

Mvh Thomas

Odla Svarar: 

Ja, då har du zon 1 så du kan i princip ha vad du vill av det jag föreslog.

Jordgubbar till sniglarna! :-D Kul! Men kanske skulle du köpa SnigelFritt eller annat snigelmedel så du kan få kontroll över snigeleländet?

Hur vore det med vinbär i olika färger (http://www.odla.nu/artiklar/ute/frukt-och-bar/vinbar-i-olika-farger/)?

Läs gärna även min artikel om ovanligare bärbuskar när den läggs ut om några dagar, i princip samma som du redan fick förslag om.