Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Köksland

Maud Sjölund

Jag började att anlägga ett köksland i höstas. Med hjälp av grävskopa tog jag bort den översta grässvålen på en äng. Denna äng sköts av en bonde med växelbruk. Djur går här och betar på somrarna bl.a. Min tanke var att sen med spade gräva runt i den frilagda ytan för att jorden skulle frysa sönder under vintern. Tyvärr hann jag inte detta utan snön lade sig ganska omgående. Nu tinar dessa 2 jordplättar fram (ca 60 m2) och det blir lerigt i vårsolen och snön som tinar undan. Att gå där med spade känns nu som en tung uppgift. Det är en lerjord. Kan man gå på den med jordfräs trots allt. Och sen ta i kogödsel från bonden!`? Min tanke var att sätta enbart potatis första året. Bra eller dåligt!?

Odla Svarar: 

Ursäkta att svaret har dröjt! Jag tycker att du kan använda jordfräs. Och på med bondens kogödsel. Att odla potatis första året är en utmärkt idé!