Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kogödsel i stället för jord

Hej,
I TV-programmet Gröna Rum var det en kvinna som odlade i pallkrage. Hon använde kogödsel i stället för jord att plantera i. Nu undrar jag, jag tänker odla tomater i plasthinkar i mitt växthus även i år, jorden får ett par viloår i växthuset, kan jag sätta ner mina tomatplantor i kogödsel i stället för jord, när de är stora nog, eller blir det för starkt för dem?

Det kostar ju lika mycket att köpa in. Kanske behöver man inte gödsla så mycket mer sen under säsongen, eller?

Hälsningar
Lena

Odla Svarar: 

Kogödsel är inget definitivt begrepp. Om du odlar i färsk kogödsel blir det för starkt. Det hon använde var antagligen torkad gödsel i säck som man fått fram genom att sila den fasta substansen ut blötgödsel. Eftersom det mesta av näringen följde med den flytande delen ut på bondens åker innehåller den s.k. kogödseln inte särskilt mycket näring. Använd i stället Hasselfors U-jord i dina plasthinkar så får du garanterat bra resultat.

Göran