Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Knölklockor i gräsmattan

Går det att bli av med bestånd av knölklocka som växer i gräsmattan? Jag vet att man kan täcka med med plast eller annat täckmaterial, men då dör ju hela gräsmattan. Finns det inget annat alternativ? Jag är såååå trött på dessa blommor. I gräsmattan klipps de ju av men de växer ju in i rabatter också.

Tacksam för svar.
Lena

Odla Svarar: 

 De är en av de svåraste växterna att bli av med, så där måste man nästan ta till Round-up för att bli av med dem, tyvärr. Minsta lilla rotknöl kvar efter rensningen och så har du dem där igen... :-(

Om du alltså inte vill täcka marken och bli av med gräset på platsen så ta en flaska outspädd Round-up, en liten pensel och pensla knölklockorna med detta så blir du av med dem men gräset klarar sig (om du inte tappar medlet på det, förstås!). Kan behöva upprepas några gånger, ändå.

Sylvia