Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klockmalva el. Blomsterlönn

Har inte lyckats så bra med mina malvor. Står i ett fönster mot väster. Ej element under. Huset är gammalt och kanske inte helt dragfritt i fönsterna. Tål de inte drag?

Vad ska jag plantera dem i? Ställer jag ut dem under sommaren blir de konstiga. På vintern verkar de tyna bort? Jag har nu lyckats ta död på en röd som jag fick av min moster för längesedan. Den var säkert från 1950-60-talet.Det grämer mig.

Vänl.hlsn.
Ola

Odla Svarar: 

Det var ju tråkigt med din gamla malva. Det finns dock sticklingar att köpa nu på vårvintern hos t.ex. Weibulls, Plantagen och Blomsterlandet m.fl.

De ska inte vara så svåra att odla. De vill stå i vanlig, högklassig blomjord, gärna med leca i. Och ta en rejält stor kruka. Ljust och svalt på vintern.

Jag kan tänka mig att du kanske vattnar för mycket under vintern, då ska man vattna mycket försiktigt. Om det dessutom drar från fönstret så den våta jorden kanske blir så kall att växten dör. Du kan pröva att flytta dem lite från fönstret och ha en lysrörslampa över så att de får ljus.

På sommaren trivs de bra ute, men kanske inte i värsta solgasset. Och de får ju inte torka ut under sommaren, ska också gödslas en gång i veckan då (men inte under vintern).

Sylvia