Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klippa Tuja

Hejsan!
Vi har satt ny tujahäck nu i vår och undrar om man kan klippa bort det som vissnar? En hel del toppar har vissnat och är det skadligt att klippa bort dem?

Vi hade tänkt oss att få en fin hög Tujahäck. Vattnar vi för lite? Eller vad kan det bero på? Har även fått byta ut en hel del plantor som har vissnat helt.

MVH
Katarina

Odla Svarar: 

Man får verkligen vattna flitigt när det gäller tuja och den ska absolut inte ha torkat ut under hanteringen. Därför är det bättre att köpa tuja som krukplantor, inte som barrotade.

Man bör inte kapa toppen förrän häcken har nått full höjd, så om toppen är borta, kanske den växer mest på bredden. Man kanske kan rikta en någorlunda uppåtväxande övre gren så att den bildar en ny topp.

Ni har väl plantgaranti, så om ni inte lyckas med dessa plantor, kanske ni får ersättningsplantor?

Sylvia