Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klippa snöbärshäck

Hejsan!
Jag har en snöbärshäck som har fått växa upp i c a 5 år. Jag har klippt häcken rakt. Jag förmodar att det inte är det rätta eftersom häcken inte blir tät nertill. Jag har gallrat ur äldre stammar. Nu undrar jag ifall man ska klippa så det blir som en spets uppåt så att det kommer mer ljus i häcken? Hur bär man sig åt att klippa den så? Klippa rakt har jag inga problem med, men att få en spets eller en rundad överdel som blir jämn och snygg låter som ett jobb för ett proffs. Jag är mycket tacksam för något knep som kan underlätta så att häcken blir snygg och inte ser ut som den blivit "våldtagen".

Hälsn
Ewa

Odla Svarar: 

Hihi, vilken livlig beskrivning!! Om du vill ha en rundad form så kan du göra en mall av t.ex. elrör, som du böjer så att det blir som du vill ha häcken. Med den som mall klipper du sedan häcken så kanske det blir lite bättre?

Sylvia