Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klippa rododendron

ingemar

Hej!
Har ett par gamla rhododendron där jag sågade av en bit på den ena förra året i februari, för att föryngra, och den har svarat bra med nya grenar efter detta. Nu undrar jag om man kan vänta till efter blomningen i år med att klippa ner de andra, det känns inte bra att klippa bort grenar med en massa knoppar på!

Har dessutom en gammal vinstock som står i ett växthus vid sommarstugan. Den sköter sig i stort sett alldeles själv. Vet inte men den är väl 15-20 år gammal minst. Stammarna är 2-3 meter långa. Kan man såga ner dem radikalt? Kommer det nya grenar på den gamla veden då? Vet att jag ska göra detta under hösten och inte nu i så fall.

Med vänlig hälsning
Ingmarie

Odla Svarar: 

Du kan lugnt vänta med rhododendronen till efter blomningen.

Ang. vinstocken: klipp den efter skörden på hösten och fram till jul. Här står det hur man klipper: http://www.odla.nu/bar/vindruvor.shtml

Sylvia