Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klippa ner Pion

Hej!
Jag har en stor och vacker Pion mot en av våra husväggar, den har kommit upp ca 50 cm och det har kommit stora fina knoppar. Nu ska vi måla om huset och jag undrar om det går att klippa ner den nu, och om den i så fall kommer upp igen under sommaren?

Mvh
Linda

Odla Svarar: 

Nej tyvärr, nu är ingen bra tid att klippa ner den! Tror inte den kommer igen denna sommar efter en sådan behandling, i vilket fall tar den mycket illa vid sig.

Så om ni inte kan vänta med att måla huset tills den har blommat färdigt, kan ni försöka klä in den med käppar i alla 4 hörnen plus säckväv över käpparna (som ett tält över pionen ungefär) som skyddar den mot stänk. Vid behov kan ni böja den lite ifrån husväggen också, men inte så att stjälkarna bryts.

Sylvia