Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klen Klematis

Hej
Jag har i år planterat 4 klematis på en fristående spaljé för att på så vis få en "vägg" mot grannen. Jag tycker dock att de är ganska klena dock.

Två är Julia correuon som har fått 3-4 rankor och två är en Summer snow som har fått 2-3 rankor. De står i halvskugga till full sol (mest full sol) men de 50 nedersta cm står i skugga (altanen som spaljén sitter på).

Jag planterade dem en bit under jorden som det beskrivits, gödslat och jag klippte ned dom till 20 cm. Har under sommaren gödslat med flytande blåkorn flera ggr.

Hur lång tid tar det innan jag har en halvtät till tät "vägg" och hur och när klipper jag dessa, det står så fåordigt på ena och den andra har bara en bild som jag ej förstår.

Tacksam för råd. Vill så gärna få en tät och fin blommande vägg snabbt.
Britt

Odla Svarar: 

Det tar nog några år innan det blir "heltäckning", men sedan går det undan! Särskilt med 'Summer Snow', som är mycket kraftigväxande.

Jag har båda dessa sorter själv och båda växer upp till balkongen av mitt 2-våningshus! Klipper gör jag på våren: 'Julia Correvon' putsar jag till friska knoppar ca. 1 m från marken, 'Summer Snow' är jag ännu tuffare med, ca. 70 cm från marken, bara där finns friska knoppar på gång.

Sylvia