Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klematis 'Piilu'

Jag har blivit erbjuden att få en Klematis 'Piilu' om jag går med i en trädgårdstidning. Tidningen tänkte jag skänka till vår yngsta dotter som har trädgård och behålla klematisen själv om den går att ha på en liten inglasad balkong.

Så frågan är om Klematism Piilu trivs på en inglasad balkong som ligger mot sydväst och vi har fönstren öppna när det blir för varmt eller drar ner gardinerna.

M.V.H.
Lillemor

Odla Svarar: 

'Piilu' går bra att odla på en balkong, bara man har en rejäl, djup kruka till den. Man behöver också placera den så att krukan/jorden är i skugga men "huvudet" kan gärna vara i solen. Se också till att ha fönstren öppna när det blir varmt, den vill inte ha det för varmt och vindstilla, för då kan den, liksom många andra sorter, drabbas av mjöldagg.

Lycka till!
Sylvia