Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klematis 'Nelly Moser'

Hej!
Som den novis jag är blev jag jätteglad då jag hittade någon att fråga!!

Det är så att jag för en vecka sedan köpte två stycken klematis, den ena var lång och ranglig och den andra kort och satt med fyra knoppar. Den långa, rangliga har börjat klättra (som jag vill) och redan vuxit en 20 cm. Den andra har börjat blomma! Knopparna var alltså inte bladverk utan blommor.

Nu vet jag inte hur jag ska göra för att få den att börja klättra? Ska jag ta bort blommorna kanske? Den heter Nelly Moser.

Tack på förhand!
//Therese

Odla Svarar: 

Du behöver inte ta bort blommorna om den är kort redan nu, den kommer att klättra så småningom när den har blommat färdigt. Men vill du att den ska klättra direkt så kan du ju ta bort blommorna och ha dom i vas...

Den långa och rangliga skulle mått bra av att kortas ner direkt, men nu kanske du inte nänns längre, så låt den klättra.

Sylvia