Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klematis i kruka

Jag bor i Stockholm och vill så gärna ha en klematis på balkongen. Där är det soligt och ibland ganska blåsigt. Har du förslag på en tålig sort som inte kräver en jätte stor kruka?

Ska man ha lecakulor i botten?

Tack för alla fina råd!
Mvh
Anna

Odla Svarar: 

Det går bra med de flesta sorterna som inte blir jättar. Jag skulle kanske satsa på någon viticella-sort, sådana finns det i många färger.

En bra kruka som man slipper vinterisolera annat än att lägga torra blad och granris ovanpå är t.ex. denna: http://www.lindesbergskrukan.se/ Den är lätt och tålig. Välj gärna en så rejäl du kan, så att klematisen får gott om plats för fötterna. Sedan kan du plantera någonting som täcker jorden men har snälla rötter, som Sedum-sorter eller sommarblommor som kantlobelia e.d.

Sylvia