Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klätterväxt vid järnstolpe

Hej!
Jag letar efter en tålig (helst flerårig) klätterväxt att plantera vid en "järnstolpe" för att dölja/försköna den. Läget är utsatt för sol och vind och det finns inte mycket mer än rost att klättra på. Finns det någon klängväxt som klarar det?

Anna

Odla Svarar: 

Humle! Men den blir stor och kraftig och har stora rötter, så det gäller att inte andra växter finns i närheten... Den gula sorten Humulus lupulus 'Aureus' är riktig snygg men jordförbättra gärna först och vattna om det är solgassigt och torrt.

Även flera sorters kaprifoler och kraftiga klematis kan klara det, liksom starkväxande rosor, men du får kanske hjälpa dem att klättra upp först genom att fästa en plastnät (finns i plantbutiker) runt stolpen. Alla tackar för jordförbättringen på växtplatsen och gödning och vattning!

Sylvia