Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klätterväxt som får täcka in trädet

Hej!
Jag har många gånger läst frågor och svar på denna sida men faktiskt aldrig använt er service själv! Nu tänkte jag prova...

Jag har en idé ang. vårt körsbärsträd som beskars amatörmässigt av oss själva för ett par år sen - och därefter dog knall och fall! Vi hade grannar som gjort det med sina körsbärsträd och de kom igen med en massa skott, men vårt träd fick inte ett endaste skott! Så min första fråga är: varför blev det så?

Nu är det så att detta träd används både till barnens gunga och till hängmattan - så vi vill inte ta ner det! Hur länge kommer vi att kunna fortsätta använda det, hur länge tror du att det kommer att kunna stå utan att murkna?

Trädet är inte speciellt vackert just nu... Jag funderar därför på att plantera en klätterväxt som får täcka in hela trädet. Vad tror du om bokharabinda? Vi bor strax söder om Sthlm precis vid Mälaren.

tacksam för synpunkter
Marie

Odla Svarar: 

Jag antar att grannens träd är på egen rot, så därför kan den skicka upp nya likadana skott från rötter som lever.

Ert träd kanske var ympad och ympunderlaget kanske också var dött och kunde därför inte skicka upp någonting?

Ni lär ju bli varse om när det är dags att ta ner gungan, det hörs och känns ihåligt och murket när man bankar på stammen.

Ni kan ju plantera ett nytt träd i närheten som "tar över" när det gamla inte funkar längre. Men klipp nu inte körsbäret på våren, kärnfrukt ska klippas efter skörden på hösten!

Bokharabinda klarar suveränt att klä upp det, den växer otroligt snabbt också.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.